Svanenmärkt hos Blå station

Blå Station har sedan starten 1986 arbetat miljömedvetet genom att jobba efter uppsatta kriterier för en hållbar utveckling. Nu tar man ytterligare ett steg och Svanenmärker delar av sitt sortiment. Det är ett urval av Blå Stations stolar som har klarat Svanens hårda miljö- och kvalitetskrav.

Svanenmärkningen innebär krav på såväl låg miljöpåverkan som god kvalitet. Möbler som håller för lång användning är i sig miljöbesparande eftersom de inte behöver bytas ut så snart. Därför testas möblernas hållbarhet, stabilitet och säkerhet innan de godkänns av Svanen. Miljökraven innebär bland annat att inget trä får hämtas från skyddsvärda skogar. Textilier och stoppningar måste klara hårda kemikaliekrav från odlingen av bomull (som inte får besprutas) till färdigt material. Vissa flamskyddsmedel och färgämnen är helt förbjudna. Den metall som används ska vara återvunnen till stor del.

De stolar som nu är Svanenmärkta är:
Boo med tygerna Plain och Melange
Chair 69 i ek
Innovation C (på bilden) med tygerna Europost, Gaja, Fame, Hallingdal, Bubbles, Anime
Sting, naturanodiserad
svanenmärkt inredning
Foto: Pressbild från Svanen