Inredning med omtanke från Granit

Nu går det göra en god gärning samtidigt som man shoppar fin inredning från Granit. Nu lanserar nämligen butikskedjan ett Omtanke-projekt. För varje vara, märkt med Granit Omtanke, som säljs går 5 kr av priset oavkortat till ett barnhem i Muang Mai, Thailand. Hemmet grundades som ett resultat av Tsunamin men hjälper idag barn och familjer till en ny framtid oavsett orsak. Idag bor det kring 40 barn, några med sina anhöriga på barnhemmet.

En del av Omtanke-sortimentet har tagits fram i samarbete med redQ, ett svenskt företag som genom att äga och kontrollera hela produktionskedjan ser till att produktionen tar största möjliga hänsyn till människa och miljö. Tillsammans har Granit och redQ tagit fram produkter med hänsyn till den kapacitet och hantverkskunskap som de 23 anställda, i byn Bagatipara, Bangladesh, har. Produkterna speglar Granits sortiment och är gjorda i en enkel form med bra funktion. Det är tidlösa, hållbara produkter med en nutida medvetenhet, handgjorda i ekologiskt odlad jute.

Här är ett urval ur Granits Omtanke-sortiment:


Foto: Pressbilder Granit
Kollage: Åsa Heurling