Renovering pågår

När vi köpte vårt hus bestämde vi att vi skulle bo in oss ordentligt och inte starta några stora projekt under det första året. Det gick sådär. För ett par veckor sedan firade vi ett år i huset och konstaterade att vi gjorde precis tvärtemot vad vi sa. Det dröjde inte många veckor innan vi började lyfta lite på golvmattorna på övervåningen, och när vi hittade fint trägolv under kunde vi inte låta bli att börja riva. Sen fortsatte vi med att riva inbyggda garderober, ta fram murstocken och … Ja ni hör ju. Två rum på övervåningen varsamt helrenoverade och klara vid halvårsstrecket strax före jul. Puh! Och sen skulle vi faktiskt inte göra så mycket mer på ett tag.

Men så blev läget ett helt annat när det visade sig att det ska bli en person till i familjen. Var ska vi ställa spjälsängen och skötbordet? Och när kommer vi ha tid och möjlighet att renovera det tredje rummet på övervåningen egentligen? Lika bra att köra en vända till. Med en väldigt pressande deadline. Så nu har vi (Torbjörn mest då) frigjort väggarna bakom masonit, lager av tapet och tidningspapper. En del av kattvinden har rivits och det svajiga och slitna brädgolvet har slängts ut.

Snart dags för återuppbyggnad igen, med 15 veckor kvar till storkens beräknade leverans. Allt skulle säkert gå mycket snabbare om man inte hittade så mycket spännande saker i väggarna på ett gammalt hus. Som den här tidningssidan ur Nerikes Allehanda, med samlade annonser inför julshoppingen 1922. Familjens julklappslista.

familjens_onskelista
Foto: Åsa Heurling