Tisdagstema: Himmel

Förra sommaren gav vi oss ut på en roadtrip med vår lilla blå bil och tältet i bagaget. Vi hade inte gjort upp några planer utan tänkte åka dit näsan pekade och ta in på campingar efter vägen när vi ville stanna till någonstans. Det hade kunnat bli en underbar semester, problemet var bara att det regnade nästan hela tiden och det regnade kraftigt, så en del av campingarna bestod mer av lersörja än av gräsmatta och tältet hann aldrig torka innan vi skulle packa ihop och dra vidare. Allt var blött och surt, så även humöret emellanåt.

Men det fanns ljusglimtar också. Som när vi åt glass på Smultronstället i Söderköping, eller när vi tittade på polkagriskokning i Gränna. Eller som när vi såg den här vackra regnbågen mot de regntunga molnen!

Den här bilden tycker jag precis fångar känslan av vår semester. Den mörka himlen, ljusglimten i form av regnbågen, regnblöt väg och campingtidningen som speglar sig i bilfönstret. Och så här i efterhand så känns semestern inte så katastrofal ändå. Den känns istället lite charmig och får mig att dra på smilbanden. Det var jag och T mot vädrets makter. Och vi överlevde!

Här hittar du fler tisdagstema-himlar.

Andra bloggar om: , , , , ,