Katalogsläpp på IKEA

Igår var det dags för årets katalogsläpp på IKEA, som är det 60:e i ordningen. Det var med andra ord lite extra speciellt katalogsläpp i år. I flera varuhus har det bjudits in profiler för att inreda vitrinskåp, som du kan läsa om hos Jannice, Susann och Charlotte.

I Örebro-varuhuset var det fullt hus på morgonens katalogsläpp och visning för IKEA family-medlemmar, press och personal. Därför sattes en extravisning in på kvällen. Jag och storasyster begav oss dit och bjöds på en ordentlig rundvandring och genomgång av den nya utställningen med inriktning på förvaring. ”Det är insidan som räknas” är ju temat för årets katalog. Det hade byggts upp en sammanhängande utställning kring hemmets olika rum och man visade på smarta förvaringslösningar i hall, sovrum, arbetsplats, badrum, tvättstuga, dressingroom och kök. Färgskalan var helt i svart och vitt med en och annan orange färgklick här och där. Det gav en röd tråd genom utställningen.

Vi fick massor av tips och inspiration. Ett av tipsen var att en neutral färgskala ger ett lugnt intryck även i ett rum där det finns mycket saker och flera funktioner. Ett annat tips var att inte bara ha skåp att stuva undan saker i, utan att även ha ordning på insidan av förvaringen. Och ett tredje tips att hitta nya användningsområden för produkterna. En sak som finns i badrumsavdelningen kanske kan användas på ett fiffigt sätt i arbetsrummet.

Efter guidningen bjöds vi på räkmacka och cider och en pratstund med den trevliga personalen. Avslutningsvis fick med oss en liten goodie-bag hem med ett par sköna gröna tofflor (blir perfekt i studentrummet i höst) och naturligtvis ett exemplar av nya IKEA katalogen. Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom den och spana in höstens nyheter.


Foto: Åsa Heurling