Och se så många blommor som redan slagit ut på ängen…

En liten del av vår långsmala trädgård väntar vi med att klippa tills en bit efter midsommar och sparar den som en liten äng mellan körsbärs- och äppelträden. Och huvudorsaken blommar just nu. Kungsängsliljorna. Det är en av de vackraste blommorna jag vet, och vi har lyckan att ha dem bakom huset. En av de tidigare ägarna slog tydligen den delen av trädgården med lie en bit in på sommaren. Lite överkurs tycker vi, men jag är glad att det finns en liten bas av ängsblommor som vi kan låta komma upp. Och i år ska vi nog så i lite frön av fler sorters blommor att njuta av. Kanske går det till och med att få ihop till 7 sorters blommor under huvudkudden nästa midsommar. Inte för att jag räknar med några överraskande drömmar om min framtida make. Honom har jag rätt bra koll på ändå efter snart 14 år tillsammans.

Kungsängsliljor
Foto: Åsa Heurling