Ordning och reda

Äntligen har vi fått upp hyllor i vårt nyrenoverade arbetsrum. Från att ha fått leta i kartonger efter kuvert, häftapparater och diverse andra kontorsföremål till härlig ordning och reda. Det gör gott för själen att veta att var sak har sin plats. Och ännu bättre är det att det fortfarande finns ett par fria hyllmeter till övers. Plats för ännu fler grejer i ordnat tillstånd med andra ord. I like it a lot!

arbetsrum förvaring
Foto: Åsa Heurling

Januarimys

Så här i januari efter att julen har dansats ut kan det lätt bli lite kalt och omysigt hemma. Då gäller det att försöka skapa så mycket myskänsla som möjligt så man överlever den mörka kalla vintern som återstår innan värmen och ljuset återkommer fullt ut. För mig innebär det tända ljus, massor med tända ljus. Ett litet knep är att ställa de levande ljusen i närheten av glas, till exempel i fönstret eller tillsammans med några glasvaser. Bästa januarimyset!

Ljuslyktor och glasvaser på fönsterbräda
Mobilfoto: Åsa Heurling

Topp hundra

Hittade ett mail i bloggens inbox, som uppmärksammade mig på en rolig nyhet. Min blogg har blivit utvald till SkandiaMäklarnas topp-hundra-lista över svenska inredningsbloggar. Oj! Tack för utmärkelsen SkandiaMäklarna! Känns hoppfullt att jag lyckas kvala in på en topp-hundra-lista trots att mitt bloggande har gått i ultralångsamt tempo den här hösten. Det har varit århundradets mest hektiska höst, med jobb, kurs, firmajobb och renovering. Till bloggen har det inte funnits mycket tid och energi kvar. Men snart är vårt första stora renoveringsprojekt i huset klart och kursen börjar närma sig sitt slut. När allt har lugnat ner sig ska jag visa lite mer av huset och vad vi har hunnit göra hittills. Det har jag ju längtat efter ända sedan vi flyttade in för nästan precis ett halvår sedan.Vår blogg är topp 100!


Nytt från Brita Sweden

Jag har den stora äran att få jobba med inredningsföretaget Brita Sweden och deras webb. I dagarna har jag precis lagt upp nya pressbilder på deras plastmattor och yllefiltar i miljö på sajten. Nu i höst har det dykt upp två helt nya mönster på plastmattorna, Ingrid och Gittan heter de. Jag är faktiskt lite sugen på en Gittan i svart till hallen. Riktigt snyggt mönster! Fast egentligen har jag ju spanat in mig på en Gunnel eller Helmi i gult. Det är bara det att tvättstugan där jag har tänkt att den ska ligga inte existerar ännu. Men sen så!

Ingrid_Black2 Gittan_Black

En liten helgblomma

Det finns verkligen mycket att att utforska och lära sig när man just har blivit med trädgård. Till exempel har jag ingen aning om vad busken heter som de här ljuvligt doftande blommorna kommer ifrån (någon som vet?). Men det viktigaste är ju att man njuter av dem. Det känns fantastiskt lyxigt att kunna plocka in färska blommor från sin egen trädgård. Både fint och väldoftande blir det!

Blommor i en vas
Foto: Åsa Heurling

Hej huset!

Idag var det äntligen dags för oss att officiellt bli ägare till vårt nya hem. När alla papper var påskrivna och vi hade fått nycklarna i handen packade vi bilen med lite grejer och lite middagsmat och åkte raka vägen till huset. Det var en något overklig känsla att sätta nyckeln i låset och öppna dörren. Svårt att skaka av sig känslan att man bara är där på visning av någon annans hem. Vi gick runt i både huset och trädgården flera varv och satt sen och bara tittade på trädgården som faktiskt är vår egen trädgård. Som vi har längtat! I natt blir det sista natten i lägenheten, för i morgon har vi bestämt att det är premiär för att sova i huset, även om flyttlasset går först på lördag. Så, hej då lägenheten! Hej huset!

Hej huset
Foto: Åsa Heurling

På besök i grönskan

Vi kunde inte hålla oss borta från huset. Idag när svärföräldrarna och svägerskan var på besök i Örebro fick vi lov att kika in i vår blivande trädgård en sväng. Oj, vad det växer! Förgätmigej, kungsängslijor, blommande hägg och knotiga äppelträd. Det bara kliar i fingrarna att få sätta igång och rensa bort maskrosor och annat ogräs och lyfta fram allt det fina. Åh, vad vi kommer att trivas!

Kungsängsliljor och förgätmigejBlommande hägg och knotigt äppleträd.

Huset med stort H

Det börjar efterlysas en uppdatering om hur det har gått med lägenhetsförsäljning och husletande, så här kommer det en. Det gick väldigt bra med försäljningen av lägenheten. Det tog en vecka och sen var budgivningen avklarad och kontraktet påskrivet. Samma dag kom det ut ett intressant hus på Hemnet. Ett tjugotalshus med brutet tak (precis som jag alltid har drömt om), bra läge, lagom stor tomt och i rätt prisklass. ”Det kanske är ödet att det kommer ut just idag” skrattade vi då. Och ja, det kanske det var för om några veckor flyttar vi in. Eller ut kanske jag ska säga för vi kommer nog mest bo i trädgården den första tiden. Som vi har längtat efter åtminstone en liten uteplats, och så får vi en hel trädgård med elva(!) fruktträd, massor av bärbuskar och rabarber. Jag tror att vi kommer att stormtrivas!

framsidan_blogg
trädgården_blogg

Mobilfoton: Åsa Heurling

Vår lägenhet till salu

Nu är det dags! Hög tid att ta nästa steg i bostadskarriären. Och därför säljer vi nu vår fina lägenhet nära city i Örebro. Det kommer bli lite sorgligt att skiljas från den, men det blir säkert bra när vi flyttar in i vårt nya hem så småningom. Vi har inte hittat en ny bostad än, så det är lite som att kasta sig ut från en klippa och hoppas att man landar mjukt. Lite läskigt, men mest spännande. Det känns lite overkligt också, att se på sitt hem som en bostadsannons och fundera över hur det ser ut i någon annans ögon. Här är ett par smakprovsbilder och fler bilder på vårt hem hittar ni här.

VardagsrumSovrum

Enklaste frukostbrödet

Kalljäst bröd är fantastiskt! Röra ihop en deg på kvällen och sätta in i kylen, och grädda direkt på morgonen. Så har man rykande färskt bröd till helgfrukosten. Det här receptet på kalljäst dinkelbröd är det bästa jag provat tror jag. Så himla enkelt och så himla gott. Testa, jag lovar att du kommer gilla det!

Nybakat bröd med dinkel
Foto: Åsa Heurling